blog-images Kalender 07-04-2017

Informatiebijeenkomst Zonnepark Korenstreep Veghel goed bezocht

Woensdagavond 24 mei jl. was het volle bak tijdens de eerste informatiebijeenkomst over het toekomstige Zonnepark Korenstreep in Veghel. Wethouder infrastructuur en duurzaamheid de heer Harry van Rooijen gaf de aftrap en vertelde hoe belangrijk het is voor de gemeente Meierijstad, dat het zonnepark ontwikkelt wordt. “Duurzaamheid is één van de speerpunten van onze gemeente en is een rode draad binnen al onze beleidsterreinen. Op weg naar een energie-neutrale gemeente in 2050 willen we energiebesparing en de productie van duurzame energie versterken. Het realiseren van zonnepark Korenstreep draagt bij aan deze duurzaamheidsambitie”.

Het zonnepark komt langs de A50, direct ten Westen van de op- en afrit ‘Veghel-Noord’. Het park heeft de naam ‘Korenstreep’ en krijgt ca. 7.980 zonnepanelen. Deze panelen kunnen tussen de 700 – 800 huishoudens voorzien van 100% zelf opgewekte groene energie.

”We vinden het belangrijk dat mensen ons kunnen ontmoeten en hun vragen aan ons kunnen stellen”, vertelde Erik Zweers, directeur van Energie van Hollandsche bodem tijdens zijn presentatie in Café Zaal De Stapperij aan De Bunders 3 in Veghel.

De aanwezigen luisterde aandachtig naar de presentatie en er volgde veel enthousiaste vragen.

Betere leefomgeving

Deelnemers gaan niet alleen flink besparen op hun energierekening; ze dragen ook bij aan een betere leefomgeving en verduurzaming. Ook Energie van Hollandsche bodem neemt haar verantwoordelijkheid; Naast het plaatsen van zonnepanelen in haar zonneparken investeert ze ook in de ontwikkeling van de flora en fauna als toegevoegde waarde in haar projecten. Voor zonnepark ‘Korenstreep’ geldt dat ze naast en onder de stellingen – waar de zonnepanelen op komen te liggen-, zoveel mogelijk planten en bloemen aanbrengt. Dat moet dan een perfecte plek gaan worden voor bijen, vlinders en andere insecten. Takkenrillen gaan zorgen dat vogels en bijvoorbeeld egels mooie verstopplaatsen krijgen.

Terugverdientijd

Op de site van EvHb  Zonnepark Korenstreep staat een inschrijfformulier met een rekenmodule. Via de speciale rekenmodule voor dit zonneproject kan precies uitgerekend worden hoeveel panelen nodig zijn om de energierekening te verlagen en wat de investering oplevert. De terugverdientijd van de investering, is binnen de tien jaar.

(foto: Hans Anneveldt)