Projectinformatie

Zonnepark Gansenwoirt op synergiepark InnoFase te Duiven is onderdeel van een onderzoek naar opslag van opgewekte energie met een hybride batterijsysteem.

Wie

De bedrijven Elestor, Trinergie, Energie van Hollandsche bodem en Sunprojects werken samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen aan de ontwikkeling en demonstratie van het systeem. Dit project ‘HyDrOus’ (Hybride Decentraal Opslag Systeem) wordt financieel mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Operationeel Programma Oost.

Achtergrond

Er is wereldwijd een grote behoefte aan goedkope en duurzame energie opslag technologieën. De hoofddoelstelling van dit project is de ontwikkeling en realisatie van een hybride energieopslagsysteem op basis van de waterstof-bromide redoxflow technologie (HyDrOuS = Hybride Decentraal Opslag Systeem). Het hybride karakter van het HyDrOuS systeem komt tot uiting door combinatie van de waterstof-bromide module voor langere termijn energieopslag bij laag vermogen in combinatie met een module voor korte termijn en hoog vermogen. Het project beoogd een zo breed mogelijk inzetbaar energie opslag systeem te ontwikkelen.

Het project kent de volgende subdoelstellingen:

  1. Detailontwerp, bouw en test van een 50kW/250kWh waterstof-bromide redox-flow energieopslagmodule.
  2. Conceptueel ontwerp van het hybride systeem en implementatie in een testomgeving.
  3. Het valideren en demonstreren van het systeem in een representatieve operationele omgeving.

 

Laatste nieuws

Nog geen laatste nieuws beschikbaar

  • sidebar-images
  • sidebar-images
  • sidebar-images
  • sidebar-images